Pöhinäloki_

Aiheet mitä käymme perjantaisin läpi lisätäksemme ymmärrystä softakehityksestä.

1.4.2022 ORM jatkot

Toissa viikon ORM-keskusteluiden jatkoksi kävimme läpi käyttötapausta, johon ORM sopii hyvin. Oskari esitteli sovellusta, jossa oli mukana Microsoftin Entity Framework. Varsinkin yksinkertaisiin CRUD-sovelluksiin ORM sopii kuin nenä päähän.

18.3.2022 ORM

Perjantaipöhinöissä keskusteltiin ORM:sta ja erityisesti milloin ja miten niitä kannattaa käyttää. Pohdimme muun muassa mitä hyviä tai huonoa puolia ORM:eissa on? Entä jos domain tulee pitää erillään ORM:sta? Mitä vaikutusta ORMeilla on testeihin tai niiden suorituskykyyn?

11.3.2022 Tailwind CSS

Normaalin viikkokierroksen jälkeen Jaakko esitteli Tailwind CSS:ää, jolla hän oli kirjoittanut uudelleen bloginsa tyylit. Tailwind CSS on ns. utility-first CSS framework. Se tarjoaa matalan tason valmiita tyylejä käytännössä kaikkiin CSS tarpeisiin. Tailwind ei sisällä valmiita komponentteja vaan valmiilta CSS-luokkia, joten se ei ohjaa mihinkään valmiiseen design:iin. Tailwind on tällä hetkellä yksi suosituimmista CSS Frameworkeista. Kannattaa ehdottomasti evaluoida kun seuraavan kerran aloittelee uutta projektia: https://tailwindcss.com/

25.2.2022 CUPID - for joyful coding

Tänä perjantaina keskustelimme Dan Northin blogipostauksesta CUPID—for joyful coding (https://dannorth.net/2022/02/10/cupid-for-joyful-coding/).

Dan esittelee SOLID periaatteiden rinnalle toisen lyhenteen, joka ohjaa riemukkaaseen koodaamiseen. Kyse ei ole SOLID:in tavoin periaatteista vaan enemminkin ominaisuuksista, joita koodista pitäisi löytyä. Tämä on hyvää luettavaa kaikille koodareille. Siihen on luvassa myös jatko-osia, joissa Dan käy kutakin ominaisuutta tarkemmin läpi.

18.2.2022 Bytecraftin perjantaipöhinä-loki

Viime viikkoina Bytecraftin perjantaipöhinöissä on aiheena ollut mm. visualisointityökalut. Näistä tutustuimme tarkemmin PlantUML:iin (https://plantuml.com/) ja C4 Model:iin (https://c4model.com/).

Viime perjantaina kävimme läpi Thoughtworks:in Technology Radari:a (https://www.thoughtworks.com/radar). Tähän listaan kannattaa tutustua. Se sisältää hyvän listauksen suositeltuja teknologioita, työskentelytekniikoita ja työkaluja.

Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form