Ville Vuorinen

Ville Vuorinen aloitti Bytecraftilla maaliskuun alussa ja siirtyi joukkoon tuoteomistajan taustalla isosta firmasta, jota ennen työskenteli markkinoinnin alalla vahvasti teknologisesta kulmasta. Ville on toiminut kummallakin puolella pöytää, joten eri näkökulmia löytyy ja isot asiat pysyvät hanskassa luontevasti kuitenkin asiakkaiden parasta aina etsiessä ja tehdessä.

Mikä sai siirtymään Bytecraftille töihin?

Juteltiin ja tapasin Bytecraftilaisia pariin otteeseen, kun idea oli lämmennyt, että seuraavaksi voisi lähteä rakentamaan jotain uutta. Huomasin, että tavoitteet ja ajatusmaailmat kohtasivat hyvin nopeasti, kuten myös läpinäkyvyys firman sisällä, jonka olen tuntenut puuttuvat monesta firmasta.

Aidosti myös työntekijäomisteinen ja -lähtöinen firma on se minkä ajattelen olevan valttia nykyisessä työmarkkinassa.

Minkälaisista hommista siirryit Bytecraftille?

Siirryin Telialta kuluttajaverkkokaupan tuoteomistajan pestistä. Sitä melkein kolme vuotta tehneenä tyhjältä pöydältä julkaisuun asti ja transformaatiota tukemassa isossa firmassa näin, että nyt on ne isoimmat opit saatu ja olisi aika siirtyä eteenpäin.

Mitä odotuksia sinulla on tulevaisuuden suhteen Bytecraftilla?

Firman kasvattaminen ja hyvien henkilöiden löytäminen tukemaan kasvutarinaa on se mistä saan itse parhaat täpinät. Se että näkee muiden onnistumisen ja erityisesti sen mahdollistaminen. Innolla työstetään jatkuvasti kaikkea parempaan suuntaan ja kaikki mukana siinä.

Entä millainen on työtapa, joka nostaa niskakarvat pystyyn?

Yleisesti se on, että ei luoteta tekijöihin vaan heti kun näyttää, että ei keretä, niin keskeytetään työ erilaisilla kriisipalsuilla. Joskus niillä on kuitenkin tarpeensa, mutta ne eivät saisi kuormittaa liikaa vaan tulisi luottaa valittuun tiimiin, että he toimittavat lupaamansa asiat.

Rauhallisuus ja luottaminen ammattilaisiin on ollut aina itselle se oikea ratkaisu näissä. Myös se, että pidän organisaation hälinän pois tekijöiden pöydältä ja hoidan sen itse parhaani mukaan, on tukenut tiimien tekemistä.

Mikä on sitten työkalu, jonka olet todennut suureksi avuksi arjessa?

Itse käytän trelloa eri asioihin työn ulkopuolella myös, mutta sidosryhmien kanssa kommunikointiin ja kaikkeen muuhun on Miro lähellä sydäntä. Sen helppo käytettävyys ja monimuotoisuus tukee melkein ihan minkälaista tiimiä.

Esimerkiksi ostoputkien läpikäymiseen ja kommentointiin on se omiaan tai retrojen pitämiseen nykyisessä hybridi-työssä. Lokaatiolla ei ole enää väliä kun on näin hyvät työkalut käytössä.

Nyt kun työkalu saatu pois alta niin mikä olisi hyvä tietolähde softakehityksestä kiinnostuneille?

Sanoisin että yksi parhaista podcasteista, joita olen nyt vuosia kuunnellut on Postlight-nimisen firman tuottama. He ovat tuotetalo ja omaavat rautaisen kokemuksen toimimisesta monimutkaisten organisaatioiden ja järjestelmien kanssa.

Heiltä olen saanut paljon oppeja ja vinkkejä miten ratkaista asioita niin devaajien, designereiden, arkkitehtien ja liiketoiminnan kanssa.

Ja viimeisimpänä mitä teet vapaa-ajalla?

Näinä covid-aikoina tuli löydettyä isompi kipinä ruoanlaittoon ja cocktailien tekemiseen. Muuten tulee pitkälti seurattua leffoja, vähän pelailtua kavereiden kanssa ja sitten ne normaalit tietenkin striimaus-palveluiden ääressä.

Mökki on se iso juttu itselle ja siellä rauhoittuminen arjen hulinasta pitää mielen selkeänä.

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form