Mikko Vuorinen

Esittelyssä on maaliskuussa 2024 aloittanut Mikko! Mikko on ehtinyt jo tehdä pitkän monipuolisen uran green fieldistä legacy-järjestelmien ylläpitoon sekä helpparista team lead -rooleihin. Hän arvostaa laatuorientoitunutta tekemistä ja haluaa koodin lisäksi kehittää myös tiimityöskentelyä.

Hei Mikko! Olet työskennellyt meillä nyt reilut 2 kuukautta. Onko työskentely Bytellä täyttänyt odotuksiasi?

Työ on täyttänyt odotukset. Konsulttityö on toki tuttua ja samanlaista kuin ennen mitä ennen, mutta minulla oli kovat odotukset siitä että Bytellä on osaavaa sekä työstään kiinnostunutta porukkaa ja se on paljastunut myös todeksi.

Mitä odotuksia sinulla tulevaisuuden suhteen Bytecraftilla?

Toki odotan mielenkiintoisia projekteja. Lisäksi toivon firman kasvavan ja että voin olla siinä osallisena. Bytecraftilla työskennellessä on vaikutusmahdollisuuksia niin firman kasvuun kuin omaan työhön.

Mikä työkalu tai toimintatapa nostaa sinulla karvat pystyyn?

Aina on helppo vihata erilaisia teknologioita ja listata niitä, mutta olen huomannut että joskus inhokeillakin voi saada aikaan hyviä juttuja. Hyvä muistaa lisäksi että myös hienoilla teknologioilla voi saada aikaan karsean lopputuloksen.

Mikä on paras työkalusi softa-käsityöläisen arjessa?

Ehdottomasti JetBrains, yrityksen IDEjä on paljon erilaisia ja niitä tulee käytettyjä jatkuvasti.

Software Craftmanshipiin kuuluu ajatus jatkuvasta oppimisesta. Mikä teknologia tai aihe on sellainen, joka ei ole vielä hallussa, mutta innostaisi sinua?

Listallani ovat ainakin HTMX, Rust ja Go sekä lisäksi Azure, jonka tuntemusta syvennän parhaillaan. F# on jo hallussa, mutta siinäkin olisi kiva mennä eteenpäin.

Suosittele jotain hyvää kirjaa, blogia, podcastia tai muuta tiedonlähdettä.

Suosittelen kirjaa Mark Seemannin Code that fits in your head. Luin tuon reilun 400-sivuisen teoksen muutamassa päivässä, mikä jo itsessään kertoo että se oli erittäin hyvä.

Kiitos paljon! Viimeisenä kysymyksenä, mitä teet vapaa-ajalla?

Aiemmin harrastin paljon laskuvarjohyppäämistä, mutta sen harrastaminen on sittemmin jäänyt taka-alalle. Nykyisin harrastan BMX:ä, musiikin soittoa sekä lautapelejä. Erityisesti adrenaliinipiikkejä tuottavat harrastukset kuten BMX ja vapaapudotus ovat hyvää tasapainoa työlle. Samanlaisia kokemuksia voi saada myös esittäessään musiikkia lavalla. Harrastan myös omia softa-proggiksia ja koodausta. Koodauksen opiskelu vapaa-ajalla ei koskaan tunnu työltä.

Tervetuloa meille Mikko!

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form