Oskari Lehti

Esittelyvuoron tällä sivulla saa Oskari Lehti. Oskari on Bytecraftin virallinen Young Gun, joka pitää huolen siitä, ettei rosterimme ala liikaa keski-ikäistyyn. Software Craftsmanshipiin kuuluu olennaisena osana mentorointi ja tiedon siirto devaajilta toisille. Oskari onkin tämän mentoroinnin tiimoilta epävirallisen virallisen Tie Mestaruuteen ohjelmamme ensimmäinen rekry. Ensi askeleita riveissämme päättymättömälle matkalle mestaruuteen. Mutta tämä ei tarkoita, etteikö Oskari olisi jo kova devaaja, sillä tuottavuuden ja laatutietoisen tekemisen osalta taakse jää monet vanhat tekijät.

Oskari päätyi IT uralleen hieman kiertotien kautta, sillä hänestä piti ensiksi tulla sähköinsinööri. Mutta osa-aikatyöstä finanssialan IT-tuessa nohevallle miehelle tarjoutui tilaisuus myös koodauksen pariin verestämään nuorena pelikoodailussa opittuja ohjelmointitaitoja ja se oli menoa se. Sähköala sai vaihtua tietotekniikan opintoihin. Tämän myötä Oskari onkin viimeistelemässä opintojaan Aalto-yliopistossa ja saapui työn ohella harjoittelemaan akateemista tutkimistyötä diplomityön muodossa Bytecraftille.

Työrintamalla Oskarilla on jo puoli vuosikymmentä takana devausta .NET-stackilla ja hän on löytänyt tämän hetkisen kutsumuksensa Microsoftin teknologoiden parissa. Erilaiset projektit niin freelancerina kuin työntekijänä ovat kuuluneet matkaan tähän pisteeseen saakka, Bytecraftin riveihin.

Oskari, tervetuloa! Kerro ensiksi, miten päädyit Bytecraftille töihin?

Homma lähti liikkeelle siitä, kun olin vuosia sitten yliopistossa kurssilla, jossa Antti A oli ryhmän Agile Coachi. Antista jäi minulle jo tuolloin hyvä fiilis, sillä hän oli kiinnostunut ryhmämme kehittymisestä, eikä päästänyt meitä liian helpolla. Tämän vuoden alussa Antti laittoi viestiä ja kyseli kiinnostusta Bytecraftiin. Olin jo päättänyt perustaa oman firman vuoden lopussa, mutta tuo yhteydenotto herätti ajatuksia. Tajusin, että täällä voin saada oman firman hyvät puolet ilman, että joutuu laittamaan aikaa markkinointiin ja muuhun, ja voin keskittyä pelkkään softan tekemiseen. Huomasin myös, että tekemisen ideologian puolesta firma matchasi todella hyvin omiin mietteisiini. Kun vielä varmistui, että saan jatkaa devausta omalla lempistackilläni, homma oli minun puoleltani paketissa.

Olet meidän ensimmäinen työntekijä Tie Mestaruuteen-ohjelmassa. Mitä odotuksia sinulla on yleisesti Bytecratin suhteen ja millasia ajatuksia ja odotuksia tämä asetelma sinussa herättää?

Minulla on vielä verrattain vähän kokemusta ja paljon opittavaa, joten odotan tietysti, että pääsen ottamaan vaikutteita kokeneemmilta tyypeiltä. Oppiminen vaatii oman motivaation lisäksi myös riman asettamista sopivan korkealle, joten odotan myös, että minun työstäni ollaan kiinnostuneita ja saan siitä rakentavaa palautetta.

Hienoa! Pyrimme parhaamme mukaan olemaan tämän luottamusaseman arvoisia. Sinulla on myös diplomityön teko alkamassa, mitä odotat tulevalta diplomityöltä?

Ajattelin, että teen dippatyön liittyen johonkin itseäni askarruttavaan ongelmaan. On aika paljon erilaisia käytäntöjä, jotka tulee hyväksyttyä ilman suurempia mietteitä. Tavoitteenani on tutkimuksen avulla löytää perusteltu ratkaisu päivittäiseen ongelmaan, tai ainakin oppia aiheesta lisää, vaikka ratkaisua ei löytyisikään.

Innolla odotamme mitä uutta tutkimusta tämän myötä löytyykään. Seuraavaksi kysymys Software Craftsmanshipistä. Craftmanshipiin kuuluu ajatus jatkuvasta oppimisesta, mikä teknologia tai aihe on sellainen joka kiinnostaisi ottaa haltuun?

Jaa, nyt pistit pahan. Aika moni juttu on sellaisia, jotka kiinnostaa tosi paljon. Pilviympäristöt ovat sellainen juttu, johon olen ajatellut paneutua syvällisemmin, jotta pysyn kilpailukykyisenä. Lisäksi olen jo pitkään halunnut perehtyä 3D-grafiikkaan. Ohjelmointikielistä F# on sellainen, jonka ajattelin opetella seuraavaksi.

Ennenkuin pääset pois piinapenkistä, viimeisenä tietona lukijoille, miten aikasi kuluu vapaa-ajalla?

Vaihtelee kausittain. Joskus innostun liikunnasta, toisinaan luen enemmän. Luonnossa kävely ja eläinten seuraaminen on kesäisin yksi lempipuuhistani. Välillä tulee tehtyä omia ohjelmointiprojekteja. Panostan myös viherkasvien hoitoon ja rentoudun usein päivän päätteeksi huonon tosi-TV -viihteen parissa.

Tässä Oskari Lehti, arvon yleisö. Olisiko Oskari teidän tulevan .NET ja Azure-projektinne kulmakivi?

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form