Jori Lytter

Tällä kertaa nostetaan parrasvaloihin meidän käsityöläisistä Jori Lytter. Muutama fakta Jorista, Bytecraftin osakkaasta, alkuun ja sen jälkeen pari kiperää kysymystä, joihin hän saa vastata. Jori on koodannut työkseen 2000-luvun alkupuolelta, joista 2011 alkaen konsulttina, jonka johdosta virallinen titteli on konsultti, mutta käytännössä rooli on vaihdellut projektikohtaisesti koodaajasta, lead devaajaan ja hands-on arkkitehtiin. Koodauksen lisäksi kehitystyötä tukeva prosessikehitys on aina jollain tasolla mukana Jorin tekemisessä.

Noniin Jori, laitetaas homma käyntiin. Alkuun pari kysymystä Bytecraftista. Miksi siirryit Bytecraftille?

Oon tuntenut Janin ja Antin (Siukola) vuodesta 2000, opiskeluajoista lähtien, mutta en ollut koskaan tehnyt kummankaan kanssa töitä ennen, kuin 2018 Janin kanssa sattumalta oltiin hetki samassa asiakasprojektissa. Jani silloin lämmitteli ajatusta, että mikä Bytecraft voisi olla. Kun myöhemmin satuttiin muutaman kerran törmäämään Jani puoli vitsillä houkutteli mukaan, mutta en ottanut asiaa kovin tosissaan ennen, kuin Antti hyppäsi mukaan ja otti yhteyttä, että nyt ollaan ihan tosissaan rakentamassa jotain uutta. Muutaman kerran käytiin syömässä ja aika nopeasti tultiin siihen tulokseen, että ajatusmaailmat kohtaa ja näkemys siitä, mitä Bytecraft voisi olla tuntui omalta.

Mistä siirryit Bytecraftille?

Olin viimeiset 5 vuotta Wunderdogilla. Työt on pysyneet käytännössä samana, mutta ympäristö on täysin eri. Itselleni yksi iso asia siirtymisessä oli tuki Wunderdogilta mm. siten, että Wunderdog on yksi kumppaneistamme ja teemme edelleen yhteistyötä heidän kanssaan.

Se riittää Bytecraftista, siirrytään työkysymyksiin. Mikä on paras työkalu softa-käsityöläisen arjessa?

Ehdottomasti post-it -laput. Kaikkea tietoa ei pysty pitämään päässä, joten lapuille tulee kirjoitettua paljon lyhyitä muistiinpanoja ja niillä pystyy myös visualisoimaan esim. omaa työprosessia tai kanban-taulun.

Oon vuosien varrella kokeillut erilaisia digitaalia työkaluja post-it -lappujen korvaajiksi, mutta mikään ei mahdollista samanlaista joustavuutta ja yksinkertaisuutta.

Huonona puolena lapuissa on se, että ne on sidottu tiettyyn sijaintiin, varsinkin, jos niitä on paljon, toinen huono puoli on skaalautuvuuden puute. Kymmenkunta lappua kulkee vielä mukana organisoidusti, mutta tiimin fyysistä kanban-taulua ei niin vaan siirretäkkään kodin ja toimiston välillä päivittäin jokaiselle tiimiläiselle.

Aivan, aivan. Digitaalinen käsityöläisyys ja fyysiset post-it laput, loistava yhdistelmä. Seuraavaksi, suosittele jotain hyvää kirjaa, blogia, podcastia tai muuta tiedonlähdettä.

Niitä on niin paljon…

Päivittäin katson läpi hacker newsin listauksen, sieltä löytyy joka päivä jotain kiinnostavaa luettavaa. Podcastien puolella Elisa Heikuran Koodarikuiskaaja on tällä hetkellä oma suosikkini. Hyviä vieraita ja aiheita tiimityön, vuorovaikutuksen ja empatian ympäriltä devaajille. Asioita, joita ei opeteta oikeastaan missään, ainakaan devaajille.

Vielä viimeinen kysymys ennenkuin pääset pois piinapenkistä. Mitä teet vapaa-ajalla?

Harrastekoodauksen lisäksi omaan vapaa-aikaani kuuluu jonkun verran liikuntaa. Arkiaamut aloitan joogalla, aikaisemmin kävin aktiivisesti kuntosalilla, mutta vaihdoin sen kehonpainoharjoitteluun, joka on sittemmin vaihtunut vaunukävelyihin, mutta kehonpainoharjoittelun parin palaan kyllä vielä lähitulevaisuudessa.

Elokuvat ja sarjat on aina ollut itselleni hyvä rentoutumiskeino ja eri streaming-palvelut onkin ollut kiertävästi käytössä vuosien varrella, jotkut pidempään ja toiset ei kovinkaan pitkään.

Jori Lytter, ladies and gentlemen. Pitkän linjan softa-ammattilainen, monissa liemissä keitetty. Olisiko tässä seuraava konsulttinne kun tarvitaan esimerkiksi arkkitehtiä, joka osaa myös rautaisesti koodata?

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form