Jani Arvonen

Esittelyvuoron saa Bytecraftin perustajahahmo Jani Arvonen. Ennen kysymyksiä ja vastauksia on syytä ottaa nopea läpivalaisu Janin ja Bytecraftin lyhyeen historiaan. Bytecraft sai alkunsa loskaisena kevättalvena vuonna 2017 tarkoituksena tarjota ohjelmistokehitys ja -konsultointipalveluja vahvalla Software Craftsmanship -asenteella. Jani oli jo tuolloin kartuttanut liki 10 vuoden kokemuksen eri ohjelmistokehitystaloista (mm. EfiCode, Nitor & Vincit) ja start-upeista, joista käteen olikin jäänyt paljon henkistä pääomaa ja tietotaitoa.

Noin parin vuoden yksinseikkailun jälkeen Jani alkoi kuitenkin kaipaamaan kaltaistansa seuraa ja sai houkuteltua Juhan ja Mikon osakkaiksi yritykseen tarkoituksena lähteä rummuttamaan Software Craftsmanshipin ilosanomaa hieman isommalla tiimillä ja rummulla. Hyvin pian tästä tiimiin liittyikin Janin kaveri Antti (Siukola) opiskeluajoilta tuomaan paukkuja rekryihin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Mutta se siitä, jos mentäisiin seuraavaksi sitten itse kysymyksiin:

Jani, kerropas kiinnostuneille, mitä odotuksia sinulla on tulevaisuuden suhteen Bytecraftilla?

Hemmetin hyvä kysymys! Tulevaisuuttahan kukaan ei osaa ennustaa, eikä sitä kannata liikaa murehtia, mutta toivon ja odotan, että löydämme tiimiin lisää mukavia ohjelmistoammattilaisia, joita kiinnostaa aidosti rakentaa laadukasta softaa yhdessä asiakkaiden ja kumppaniemme kanssa, sekä viedä Software Craftsmanshipiä eteenpäin. Tätä silmällä pitäen teemmekin kovasti töitä nykyhetkessä pienellä mutta pippurisella tiimillämme unohtamatta kuitenkaan pitää hauskaa ja nauttia toistemme seurasta ja matkasta :)

Tämän lisäksi tavoitteena on myös olla paras mahdollinen koti ohjelmistokäsityöläisille, jossa kasvaa ja kehittyä ammattilaisena ja ihmisenä.

Mielenkiintoisia, hyviä ajatuksia. Huhu kertoo, että Software Craftmanshipiin kuuluu ajatus jatkuvasta oppimisesta, joten Jani, nyt seuraavaksi enemmän tai vähemmän kiperä kysymys: mikä teknologia tai aihe on sellainen, joka ei ole vielä hallussa mutta jo pelkkä ajatus saa viikset värähtelemään innosta?

Voi että, tuntuu ettei tässä oikein mikään ole hallussa niin, ettei siitä voisi oppia jatkuvasti lisää, mutta jos jokin yksittäinen asia tai aihe pitää nostaa esiin, josta on ehkä eniten pihalla mutta kuitenkin innostunut, niin kernelit ja käyttikset! Minullahan on oma raakilekerneli ja ikuisuusprojekti Janix, johon ei tosin nyt ainakaan muutamaan vuoteen ole tullut mitään järkevää commitoitua. Olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen ja ylpeä, että olen omin pikku kätösin saanut tehtyä “ohjelmanpätkän”, joka osaa alustaa raudan (i386) suojattuun tilaan ja abstraktoida esim. prosessi- ja muistinhallintaa ja olihan siinä yksinkertaiset terminaali- ja näppisajuritkin olemassa. Mutta joo, tästä kyllä innostun aina! :)

Janixia odotellessa, emme malta odottaa. Mutta sitten loppukevennyksenä, kerro kiinnostuneille - mitä teet vapaa-ajalla?

Vapaa-aika tällä hetkellä kuluu pääasiassa perheen parissa, johon tätä kirjoittaessa kuuluu avovaimo, 4-vuotias Joona-poika ja kissa. Perhearjen ohessa otan säännöllisesti kyllä omaa aikaa chi kung -harjoittelun muodossa, joka on juurtunut ajalta, jolloin vielä harjoittelin säännöllisesti ja intensiivisesti Shaolin Kungfua.

Pyrin myös osan vapaa-ajasta pyhittämään pelkästään olemiseen ja ihmettelemiseen ilman mitään sen suurempaa pyrkimystä tai tarvetta tehdä mitään :)

Siinä oli lyhyt katsaus perustajahahmomme Janin mietteisiin. Harva mies konsultoi rautaisesti, koodaa itse kernelinsä ja sen jälkeen antaa judoiskujen puhua.

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form