Harri Mähönen

Esittelyvuorossa Harri Mähönen, joka aloitti Bytecraftilla tammikuussa 2023. Harri on käytännönläheinen ohjelmistokehittäjä yli 15 vuoden kokemuksella. Hän on työskennellyt eri ympäristöjen parissa aina matkapuhelinten kehityksestä verkkopalveluihin ja niiden taustajärjestelmiin.

Tervehdys Harri, miksi halusit Bytecraftille töihin?

Pidän paljon ajatuksesta, että ohjelmistokehityksessä omalla osaamisella ja osaamisen parantamisella saadaan aikaan laatua ja hyötyä asiakkaalle. Byte mielestäni mahdollistaa tämän tarjoamalla aihion, jossa voi keskittyä tekemiseen yhdessä ammattitaitoisten ja ohjelmistokehityksestä kiinnostuneiden ihmisten parissa. 

Mukava kuulla, että Bytecraftin idea puhuttelee. Mistä ja minkälaisista töistä siirryit Bytecraftille?

Teen pääsääntöisesti töitä täyden pinon kehittäjänä. Olen työskennellyt konsulttina erilaisissa rooleissa käytännössä koko työurani muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Mielenkiintoisia projekteja, uusia ja tuttuja asioita, eri firmoja, ihmisiä ja toimintatapoja. Tämä on sellainen paketti mikä kiinnostaa ja siirtymä Bytelle tuntui luonnolliselta ja hyvänä jatkumona.

Mikä toimintatapa nostaa karvat pystyyn?

Retrojen puuttuminen tai sen, että ei katsota taaksepäin mikä onnistui ja mitä voisi parantaa.

Mikä on paras työkalusi softa-käsityöläisen arjessa?

Kynä ja paperi, koska voi kirjoittaa kaikenlaisia harakanvarpaita ja piirrellä viivoja hyvin vapaasti ja lopputulosta ei ole mikään pakko arkistoida. Kuitenkin tämä tukee ajattelua ja ongelmanratkaisua.

Suosittele jotain hyvää kirjaa, blogia, podcastia tai muuta tiedonlähdettä.

Hacker News -sivusto, joka on hyvä paikka pysyä löytää mielenkiintoisia juttuja ja pohdintoja.

Lopuksi vielä, mitä teet vapaa-ajalla? 

Perheellisenä vapaa-aika menee arkiaskareissa ja lasten kanssa touhutessa. Lautapelejä, askartelyä, retkeilyä, matkustelua ja kaikenlaista sellaista. Vähän jäljelle jäävän ajan käytän lukemalla, kuntoilemalla tai katsomalla hyvän elokuvan.

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form