Elias Männistö

Tämä sivu on varattu Elias Männistölle, Bytecraftin kesän 2021 kesätyöntekijälle. Elias löysi tiensä töihin Bytecraftille Aalto yliopiston opiskelijaprojektin kautta. Tuo Aalto-projekti sujui vallan mainiosti ja Elias pääseekin kesätöissä jatkojalostamaan syntynyttä tuntienkirjausjärjestelmää. Samalla myös pienet lisäominaisuudet aitoon asiakasprojektiin tulevat tutuksi täällä Bytecraftin riveissä kesän aikana.

Elias aloitti opiskelijauransa Turun lääketieteellisessä, mutta pikkuhiljaa kävi selväksi että lääkärin hommat eivät sytyttäneet tarpeeksi. Sen sijaan jo lapsena harrastettu pelikoodailu oli sopiva sytyke viemään miehen lopulta tietotekniikkaa opiskelemaan Aalto-yliopistoon. Elias onkin jo kesätöissä ja opiskelijakurssin aikana osoittanut tarkkaa silmää ohjelmointiin, joten Bytecraft on mitä mainioin paikka kehittyä entisestään lisää hyvillä softa-alan käytännöillä ja tietotaidoilla.

Elias, welcome! Kerro näin alkajaisiksi, mitä odotuksia sinulla on kesätöiden sekä tulevaisuuden suhteen Bytecraftilla?

Haluan kehittää omaa ammattitaitoa ja syventyä Software Craftsmanship -henkeen. Niin mukavaa ja turvallista kuin opiskelu onkin, todellisten asiakasprojektien työstäminen tuo kaivattua harjaannusta ja täydennystä näkökulmiin. Bytecraftin tarjoama mentorointi oli lupaavaa jo Aalto-kurssiyhteistyön aikana, ja olen innoissani sen jatkumisesta.

Mukava kuulla, jatketaampa tuosta viimeisestä lauseestasi. Nykyisen kokemuksesi perusteella, miksi kannattaa hakea Bytecraftille töihin?

Vaikutelmani Bytecraftista on pysynyt erinomaisena. Yhteisö on kannustava ja täynnä asiantuntemusta, ja työmoraali on tarttuvaa. Jos pyydän neuvoa tai koodikatselmointia, kaikki tieto tulee perusteellisesti ja inspiraation kera; whiteboard on äkkiä täynnä. Taitojen kehittymisestä nautitaan ja siihen myös panostetaan esimerkiksi kirjakerhon muodossa.

Hienoa! Sitten vielä ennen haastattelusta vapautumista, kerro mitä teet vapaa-ajalla?

Lenkkeily on kestosuosikki, ja kuvataiteista sekä erilaisista askarteluista innostun silloin tällöin. Tavoitteena olisi joskus vielä elvyttää lapsena ahkerasti harrastettu sarjakuvapiirtäminen. Liikuntalajit vaihtelevat sen mukaan, mihin perhe ja ystävät sattuvat kutsumaan: viime aikoina jalkapallo, sitä ennen tennis. Lisäksi varsinkin tässä koronan aikana olen pitänyt yhteyttä erilaisten verkkopelien parissa.

Elias Männistö, arvon yleisö. Tulevaisuuden ohjelmistokäsityöläinen, hyvissä ajoin taitojaan hiomassa Bytecraftin riveissä.

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form