Bytecraftin kasvun vuosi 2020

Muistellaan vielä hieman vuotta 2020 ja tiivistetään vuoden kohokohdat sekä tuntemukset. Eittämättä parasta vuodessa oli tiimin kasvu ja valtava määrä oppimista. Koko vuosi oli enemmän tai vähemmän uuden oppimista ja tulevaisuuden maalailua sekä ennustamista. Olemme pitäneet sitkeästi kiinni software craftsmanshipistä ja sen luomista raameista meidän tapaamme tehdä asioita. Allekirjoitamme ideologian jopa entistä kovemmin tämän ensimmäisen täyden kasvuvuoden jälkeen.

Meille vuosi 2020 oli menestyksekäs ja kutakuinkin tavoitteiden mukainen. Vuoden aikana tiimi kasvoi kolmella kovan tason devaajalla, jotka työllistyivät nopeasti vaikka kaikkien aloitus meillä osui joko koronashokin kohdalle tai sen jälkeiseen aikaan. Myös uusia projekteja alkoi meidän tiimiläisillä useampi vuoden aikana. Vuoden kruunuksi asetettiin vielä kaikkien Bytecraftilaisten päähän osakashattu.

Bytecraftin taloudellinen kasvu huomioitiin nimeämisellä Kauppalehden Menestyjät 2021 -listalle.

Emme olleet muista IT-alan yrityksistä poikkeavassa asemassa, sillä rekrytoiminen, eli meidän tapauksessa kokeneiden osaajien löytäminen, oli haasteena myös meillä vuodessa 2020. Tämä haaste tulee varmasti olemaan läsnä myös tulevaisuudessa, mutta päämäärätietoisesti laatutietoinen tekeminen edellä uskomme tämänkin ongelman ratkeavan.

Markkinoilla on paljon tarjolla uransa alkutaipaleella olevia tekijöitä, mutta meidän projektitarjontamme ei vielä osunut yhteen tämän kaltaisille tekijöille. Siltikin software craftsmanship:iin ja myös meidän tulevaisuuden tavoitteisiin firmana sopii erinomaisesti käsityöläisyydestä tuttu mestari & kisälli -asetelma. Osaamisen jakamista koetimmekin jo onnistuneesti yhteistyöllä Aalto yliopiston kurssitoiminnan kanssa, joka jatkuu vielä tämän kevään aikana.

Kurssityön tuloksia

Tarjosimme viime syksynä myös TET-paikan koululaisille vaikeassa koronatilanteessa, jossa paikkoja ei ollut pahemmin tarjolla. 9-luokkalainen Pinja tutustui IT-alaan kaksi viikkoa ja harjoitteli mm. graafisen suunnittelun tehtävissä. Pinja pääsi mm. toteuttamaan peligrafiikkaa ja esitysmateriaaleja. Koemme, että meillä on vastuu myös tulevien kehittäjäsukupolvien kasvattamisessa, joten kannattaa aloittaa ajoissa ja nuorena :-)

Tutustumista työelämään by Pinja

Taloudellisesti vuosi 2020 oli meille hyvä. Lukujen valossa kasvu oli reipasta ja liikevaihto kasvoi reilut 250% prosenttia, vajaaseen 800 000 euroon. Tulostakin tehtiin ja siitä oli kiva maksaa koko porukalle joulubonuksia :-) Viime vuoden talousluvuilla täytimme Kauppalehden Menestyjät 2021 -listan kriteerit. Työntekijöiden palkat liikkuvat 6000-7000 euron välillä ja euromääräisestä myynnistä noin 70% käytetään työntekijöiden palkitsemiseen. Projekteja, joissa työskentelimme viime vuonna oli yhteensä 9 kpl ja saimme olla mukana monenlaisissa vaativissa tehtävissä. Olemme tätä nykyä kykeneviä toimittamaan kokonaisia ATK-järjestelmiä tarpeen niin vaatiessa.

Osaajaprofiilimme on backend painotteinen full stack mutta myös puhdas frontti tai bäkki sopii meidän tekemiseen. Erityisesti meillä näkyy edelleen JVM teknologiat. Osaavat tekijät ovat meille tervetulleita vahvistamaan tiimiä. Kuten joskus todettukin, emme ole lukkiutuneet liioin teknologioihin tai toimialoihin, kunhan pääsee toteuttamaan omaa ammattitaitoaan sekä kehittymään edelleen ja ennen kaikkea tuottamaan arvoa asiakkaille ja loppukäyttäjille

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja kumppaneitamme viime vuodesta ja olemme ilolla palveluksessanne myös jatkossa.

Lopuksi lähetän terveiset kaikille alan ammattilaisille. Ole rohkeasti yhteydessä ja keskustellaan yhteisestä tulevaisuudesta.

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form