Antti Siukola

Esittelyvuorossa yksi Bytecraftin pääosakkaista sekä General Manager - Antti Siukola. Antti ei tällä hetkellä työssään Bytecraftilla koodaile, mutta myös hän omaa useiden vuosien kokemuksen hands-on tekemistä IT-konsulttina. Anttia voisikin luonnehtia nykyajan ammattikäsityöläiseksi, sillä hänellä on kokemusta niin IT-alalta, kuin rakennusalaltakin. Kaikki nämä työuran erilaiset vaiheet ovat luoneet Antille vankan pohjan erityisesti yrittämiseen ja bisneksen pyörittämiseen. Bisneksen pyöritys onkin päävastuuna myös Bytecraftilla.

Noniin Antti, kerro kiinnostuneille - mitä odotuksia sinulla on tulevaisuuden suhteen Bytecraftilla?

No ei enempää eikä vähempää kuin laadustaan ja ihmisistään tunnettu ohjelmistoyritys, joka halutaan toteuttamaan asiakkaiden projekteja maineensa ansiosta. Haluan olla nimenomaan IT-alalla käsityöläisten ja ammattitaidostaan ylpeiden sekä huolta pitävien ihmisten kanssa. Haluan, että olemme asiakkaillemme arvoa tuottava kumppani ja ongelmien ratkaisija sekä kasvun mahdollistaja. Ei ole hienompaa ajatusta kuin se, että Bytecraftilaiset auttavat asiakkaitaan toteuttamaan liiketoimintansa ydintä juuri meidän ohjelmisto- ja IT-osamaamisella. Tätä osaamista ei ole turhaan hankittu eikä sitä saa jättää hyllyyn pölyttymään :-). Oma ura IT-alalla alkoi vuosituhannen vaihteessa ja olen ehtinyt näkemään monenlaisia tapoja toteuttaa ATK-ratkaisuja ja uskon vahvasti, että Bytecraftin vahvuus on vankassa ammattitaidossa, joka valjastetaan asiakkaiden liiketoimintaa tukevaksi ratkaisuhakuiseksi toteuttamiseksi.

Kunnianhimoisia ja hyviä ajatuksia. Software Craftmanshipiin kuuluu ajatus myöskin jatkuvasta oppimisesta, mikä teknologia tai aihe on sellainen, joka ei ole vielä hallussa mutta jo pelkkä ajatus saa sukat pöyrimään jaloissa innostuksesta?

Vanha viisaus siitä, että mitä enemmän luulee osaavansa, sitä useammin törmää omaan osaamattomuuteen. Se antaa valtavasti nöyryyttä kaikkien tehtävien edessä. Osaan paljon mutten ole koskaan valmis on osa ydinajatustani. Aina pitää miettiä kokonaisuus sekä yksityiskohdat uudelleen, että se seuraava innovaatio tai edes pieni parannus vanhaan löydetään. Ajatukseni on melko perinteinen käsityöläisyyden ytimessä oleva taitojen hiominen uudelleen ja uudelleen niin, että tavoitellaan vanhan ajan mestarillisuutta osaamisessa ja työkalujen tuntemisessa. Tämä kääntyy IT-alalla melko helposti työkalujen ja teknologioiden tuntemiseen sekä jokapäiväisten tekniikoiden hallitsemiseen. Unohtamatta sitä jatkuvaa oppimista ja hyvien toteutusten hiomista ja hyvää viimeistelyä. Tämä kulminoituu mielestäni erittäin hyvin XP-praktiikoihin, joita pidän Software Craftsmanshipin teknisessä ytimessä.

Aivan, mielenkiintoista - kuin Mestari Miyagin opissa. Ja sen jälkeen viimeinen kysymys, mitä teet bisneksen pyörityksen vastapainona, eli mitä vapaa-ajalla?

Olen sydämeltäni rakentaja sekä hyvin luonnon läheinen ihminen, joten vapaa-aika kuluu useimmiten joko rakentaessa tai metsästämässä. Vuosia elämästä on mennyt myös rakennusfirmaa pyörittäessä, joten vapaa-aikaa sävyttää myös satunnaiset asiakaskeikat. Metsästysharrastus on kuitenkin se oma tapa ladata akkuja eli syksyisin minut löytää useimmiten metsästä.

Näin on Bytecraftin GM, Antti Siukola esitelty. Mies osaa koodata, rakentaa sekä siinä sivussa pyörittää firmoja. Onko meillä käsissämme nykyajan renessanssimies?

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form