Mikko Pohja

Esittelyssä yksi Bytecraftin nykymuotoisen toiminnan pääosakkaista: Mikko Pohja. Mikko on Bytecraftin virallinen akateemikko, josta on sittemmin kuoriutunut piinkova ohjelmistokonsultti. Mikolla on työkokemusta IT-alalta jo usealta vuosituhannelta - viime vuosituhannelta kesätöiden muodossa sekä tietysti nykyiseltä 2000-luvulta. 2000-luvulla alkoivatkin tutkimustyöt TKK:lla, eli nykyisessä Aalto-yliopistossa. Mikon tutkimusaiheet käsittelivät web-sovelluksia ja -tekniikoita ja niiden lopputuloksena valmistui väitöskirjakin aiheesta otsikolla Web Application User Interface Technologies. Väitöskirjan jälkeen työura on muovaantunut sittemmin ohjelmistokonsultiksi ja lopulta 2019 kesällä osaksi Bytecraftia.

Mikko, aloitellaanpas haastattelu. Kerro kiinnostuneille, miksi halusit Bytecraftille töihin?

Silloin tällöin on aina joku työkavereistani siirtynyt yksityisyrittäjäksi, mikä IT-alalla onkin suht yleistä. Se oli laittanut itsenikin pohtimaan yrittäjyyttä, mutta oleminen osana työyhteisöä oli aina vienyt voiton. Yksi näistä edellä mainituista siirtyjistä oli Arvosen Jani, johon törmäsin sattumalta uudelleen työn merkeissä hänen ollessaan jo yrittäjänä. Janilla oli muhinut idea yrityksestä, joka keskittyy ennen kaikkea laadukkaaseen tekemiseen. Jani ja Juha olivat jo alkaneet työstämään ideaa ja haussa oli vielä kolmas henkilö. Mahdollisuus lähteä mukaan tällaiseen yritykseen heti alusta lähtien oli tarjous, josta en voinut kieltäytyä.

Onko mukaan lähteminen täyttänyt odotukset?

Ehdottomasti on täyttänyt ja ylittänytkin. Olemme edenneet paljon nopeammin kuin alkuun uskalsimme kuvitella. Porukka on kasvanut yli kaksinkertaiseksi ja kaikilla on ollut jatkuvasti mielekkäitä projekteja. Lisäksi ennakkoon suunnitellut tiedon jakaminen ja yhdessä opiskelu on lähtenyt hienosti käyntiin. Uskon vahvasti, että Bytecraft tulee ottamaan oman paikkansa Suomalaisessa IT-skenessä. You ain’t seen nothing yet :)

Erinomaista, erinomaista. Jos seuraavaksi puhutaan hetki itse ammatin harjoittamisesta. Mikä työkalu tai toimintatapa nostaa karvat pystyyn?

Ainakin testitön ja huonosti organisoitu koodi. Maailma muuttuu koko ajan ja softaa on helppo muokata muutoksien mukaan. Tai pitäisi olla. Siitä voi tehdä myös erittäin vaikeaa, jos toiminnallisuudelle ei ole testejä ja eikä koodia ole pilkottu järkeviin osiin. Ajatus koodin sokkona muokkaamisesta ei juuri houkuttele.

Huh, tässä ihan haastattelijaakin puistattaa ajatus testaamattomasta koodista. Mutta ohjelmistokonsultoinnin lisäksi, mitä muuta kuuluu elämääsi, eli mitä teet vapaa-ajalla?

Harrastan aika monipuolisesti urheilua ja lasten viemistä urheiluharrastuksiin. Yleensä käyn kuntosalilla ja lenkkeilemässä. Lisäksi talvisin pelaan koripalloa IV-divisioonassa. Vapaalasku ja ski touring ovat myös mieluisia harrastuksia. Niitä vaan pääsee harrastamaan valitettavan harvoin, koska sopivia maastoja pitää aina lähteä hakemaan pohjoisemmasta tai vaikka Alpeilta.

Ja noin, Mikko Pohja, arvon yleisö. Vankka teoreettinen tausta yhdistetynä pragmaattiseen käytännön tekemiseen, voisiko sitä enempää ohjelmistokonsultilta toivoakaan?

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Uusimmat pohdinnat

Näytä kaikki
Uudet kirjoitukset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form