Vuosi Bytecraftilaisena

Reilu vuosi Bytecraftilaisena takana, joten nyt on hyvä hetki hieman miettiä, että mitäs se vuosi sisälsi ja mikä on fiilis tässä vaiheessa.

Työpaikan vaihto ja työyhteisön rakentami­nen pandemian keskellä, kun kaikki on yllättäen ja pyytämättä etätöissä toi kieltämättä oman jännityksensä ja haasteensa. Näistä huolimatta olemme mielestäni onnistuneet ottamaan oikeita askeleita kohti mahtavaa työyhteisöä.

Omasta mielestäni kesän 2020 isoin ja tärkein keskustelu oli palkkamallimme tulikaste, kun lomat alkoi ja sekaisin oli sekä, laskutettavaa työtä, palkallisia lomia, että palkattomia lomia, mutta lopputulokseen päästiin ja se on hyvä ja reilu kaikkia kohtaan.

Kesän jälkeinen aika oli monelle meistä kiireistä ja ehkä turhankin raskasta ajoittain, mutta tiimin tuella ja yhdessä tekemällä niistäkin selvittiin. Syksyn 2020 merkittävin asia itselleni oli syyspäivät, pieni irtiotto, jolloin lähes koko firma kokoontui yhteen viettämään aikaa ja tutustumaan toisiinsa ulkoilun, saunan ja ruokailun parissa. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta, kun tapasin JP:n muutenkin, kuin vain videokuvan välityksellä.

Talven lähestyessä joulukuussa, kuin kirsikkana kakun päällä, saatiin viimeisteltyä ja allekir­joitettua osakassopimukset, jota juhlistettiin asianmukaisesti etämoodissa videon välityksellä.

Aivan alkuvuoden 2021 itse lomailin ja lähes heti loman jälkeen odottikin uusi asiakasprojekti jonka parissa ensimmäinen vuosipuolikas on tullut vietettyä. Taas yksi “eka kerta” pois listalta, kun vaihdoin projektia.

Kevät 2021 on mennyt hieman tasaisemmalla tahdilla, kuin edellinen syksy. Tiimi on kasvanut, kun Oskari liittyi joukkoon ja meidän omat perjantaipöhinät on saanut hieman lisämaustetta bytecraftin ulkopuolisilla vierailla.

Vuosi on mennyt vauhdilla ja paljon on ehtinyt tapahtua, mutta matka on vasta alussa. Tulevaisuus näyttää hyvältä, mutta ensin huilataan hieman kesäloman merkeissä ja käännetään katseet syksyyn. Itselleni odotus on erittäin mielenkiintoista, koska uusi asiakasprojekti odottaa syksyllä, vaikka en vielä tiedä mikä se on.

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Muut pohdintamme