Onko Bytecraft hyvä työpaikka sinulle?

Mikä tekee työpaikasta hyvän? Miksi me haluamme olla hyvä tai jopa muita parempi työpaikka?

Vastaus kysymykseen hyvästä työpaikasta on helpompi antaa, kun tietää kunkin ihmisen omat mieltymykset työpaikalle tai työtehtäville, tiimille ja projektille… tai siis ei ole. Emme voi tietää kaikkien mieltymyksiä. Ihmisten motivaatiotekijät vaihtelevat ja vaatimukset työlle ja erilaisille eduille tai työkaluille vaihtelevat suuresti. Bytecraftilla tiedetään, että emme voi olla työpaikka kaikille mutta toivomme, että mahdollisimman moni alan käsityöläinen ja laatutietoinen devaaja viihtyisi meillä.

Meillä keskustellaan firman suunnasta avoimesti ja pyritään kehittymään työpaikkana ihmiset edellä sekä ihmistemme kaltaisiksi. Emme siis mainosta etuja ja kerhoja rekrytoinnin yhteydessä vaan kehitämme näitä yhdessä tarpeiden ja toiveiden mukaan. Se myös auttaa pientä yritystä kehittymään oikeaan suuntaan orgaanisesti. Loputon lista valmiiksi hankittuja etuja on vain mainos ilman sisältöä eikä niiden hyötyjä voida mitata työnhyvinvoinnin edistämisessä. Etujen lisäksi on hyvä muistaa, ettei epämukavuustekijän poistaminen automaattisesti lisää hyvinvointia, ainoastaan poistaa pahoinvoinnin lähteen.

Bytecraft on devaajien omistama, itsenäinen ja tulorahoitteinen yritys, joka kasvaa laatu edellä. Meillä devaajat haastattelevat devaajia ja haluamme löytää mukaan kasvuun samoista asioista syttyviä ihmisiä. Meillä oppiminen on tärkeysjärjestyksessä korkealla. Samoin kokemus ja osaaminen. Kaikki kulkee käsikädessä. Myös asenne on olennainen osa asiakaspalvelutyössä. Monitoimittajatiimissä täytyy tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja altistaa itsensä erilaisille ajattelutavoille. Tässäkin oppiminen nousee taitona arvoonsa. Kokonaisuuden kruunaa asenne. Konsultille se tarkoittaa asiakaspalvelutaitoja sekä dynaamisuutta muuttuvissa ympäristöissä ja asiakkuuksissa. Attitude over aptitude, tykkään sanoa.

Palkkaa me haluamme maksaa kilpailukykyisesti sekä reilusti ja siksi olemme valinneet provisiopohjaisen palkkauksen. Maksamme kehittäjillemme palkkaa 50% alv0 laskutuksesta. Meillä se tarkoittaa projektista ja osaamisesta riippuen 6000-8000 euroa kuukaudessa. Vaihtelua tulee myös siitä, löytyykö sopiva projekti suoramyynnin kautta vai alihankintakumppaneiden avulla.

Konsultin työssä ollaan usein epämukavuusalueella. Se vaatii myös rohkeutta, sietokykyä, itsensä tuntemista, kärsivällisyyttä, muttei kärsimystä. Passion, passionate. Tulee muuten muinaisen latinan sanasta pati, kärsiä. Epämukavuusalue on oppimista. Siellä tapahtuu myös elämä. Epämukavuusalue on helppo jakaa kahteen osaan, oppimisalueeseen ja paniikkialueeseen. Elämän voitot tulee oppimisalueelta ja paniikkialue polttaa loppuun. Paniikissa on hyvä välillä karaista itseään muttei jäädä sinne vellomaan.

Meille on yhdentekevää, sijoitummeko great place to workissa kärkisijoille. Sillä ei ole merkitystä, jos ei voida tiimi(e)n sisällä keskustella työhyvinvoinnista avoimesti. Mittaaminen mittaamisen ilosta on turhaa. Tavoitteemme on palvella asiakkaitamme ja työntekijöitämme, kuten haluaisimme itseämme palveltavan.

Vapaus tuo vastuuta. Meillä ei ole pomoja. IT-alan ammattilaiset osaavat hommansa pomottamatta. Vastaamme omasta työstämme omalla nimellämme. Me autamme kun tarvitaan. Jos minulla olisi työhuone, olisi sen ovi aina auki.

Halutaanko me olla muita parempi työpaikka? Kyllä. Bytecraftilaisille. Konsulteille.

Haemme uusia kollegoita ja osakkaita! Tutustu palkkaan ja arvoihimme

Muut pohdintamme